Utilitzem cookies pròpies i de tercers per garantir el correcte funcionament del nostre web i millorar-ne la seguretat. Si continues navegant per la nostra plana, entenem que acceptes el seu ús.

Molta gent o poca gent




Potser el consum d’alcohol, fins i tot molt d’alcohol, és acceptat per bona part de la gent: és legal i, fins i tot, es promociona als mitjans de comunicació, a les festes populars, als locals comercials, etc. Hi ha la impressió que l’alcohol no és gaire perjudicial i alguns diuen que pot ser beneficiós per a la salut.

Hi ha gent que pensa que són poques les persones que tenen problemes greus amb l’alcohol. Però...

A Europa, el consum d’alcohol està present en 4 de cada 10 homicidis, en 17000 casos de mort en accidents de trànsit i 27000 en altres accidents (a la feina, a casa, etc). *

Al nostre país és la droga que més urgències hospitalàries ocasiona i, també, per la que més persones demanden tractament als centres de drogodependències.

Hi ha més dades, però aquestes són suficients per a preguntar-nos si la idea que té molta gent sobre l’alcohol és real o no.

* Anderson P, Baumberg B (2006). L’alcohol a Europa. Perspectiva de la salut pública. Informe per a la Comissió Europea. Institute of Alcohol Studies, Regne Unit