Utilitzem cookies pròpies i de tercers per garantir el correcte funcionament del nostre web i millorar-ne la seguretat. Si continues navegant per la nostra plana, entenem que acceptes el seu ús.

Xupitos i cotxesAlgú borratxo és un perill al volant, no pot conduir. Els senyals són clars: dificultats per parlar i coordinar moviments, disminució de les capacitats per raonar, alteracions de la visió... Això a ningú se l’escapa.

Però si algú va amb el puntet, la cosa canvia: jo controlo, no vaig malament, cap problema, mentre no hagi un control d’alcoholèmia no passa res.... En aquests casos els senyals no són tan evidents: disminueix l'atenció i els reflexes, es calculen malament la distància i la velocitat i es sobrevaloren les pròpies capacitats. Val més parar atenció perquè els riscos hi són. Algú amb el puntet no ha de conduir (encara que pensi que ho pot fer).

Els vianants també poden provocar o ser víctimes d’accidents de trànsit i els efectes de l’alcohol són els mateixos que per als conductors.